Proizvajalec | Catler |
---|---|
Dolžina | 31,3 cm |
Dolžina rezila | 17,8 cm |
Material | jeklo |
Pomivalni stroj | ne |
Japonski nož Santoku je namenjen predvsem azijski kuhinji. Santoku
v japonščini pomeni tri načine uporabe – z njim je mogoče rezati,
drobiti in sekljati meso, zelenjavo in ribe. Dolžina rezila 178/celotna
dolžina 313 mm.Danes se damascensko jeklo deli na „lito“ in
„varjeno“.
Liti damaščanec so izdelovali tako, da so jeklo talili v majhnih glinenih
lončkih in mu nato dodajali različne primesi po kovačevem receptu.
V nasprotju s tem je varjeni damašek večplasten, sestavljen iz vsaj dveh
vrst jekla ali jekla in druge kovine.Medno prožno jeklo se uporablja
v kombinaciji s trdim visokoogljičnim jeklom v več deset do več sto
plasteh.Genialna in neprekosljiva tehnologija priznanih japonskih kovačev, ki
jim je uspelo združiti prožno in trdo jeklo, da so njune edinstvene lastnosti
združili v edinstveno mojstrovino samurajskih mečev.
Noži serije DMS so izdelani s tehnologijo varjenja v 67 plasteh, ki
združuje mehko jeklo VG2 in trdo jeklo VG10. To jim daje odlične
lastnosti – izjemno trdoto, prožnost in vzdržljivost. Dobavitelj materiala
za nože je japonsko jeklarsko podjetje TAKEFU. Ručaji nožev so izdelani iz
javorjevega lesa in so prilagojeni po metodi KEBONY. Ta tehnologija, razvita na
Norveškem, je patentiran postopek, ki brez škodljivih snovi in toksinov okrepi
celično strukturo uporabljenega javorja in poudari ne le vrhunske lastnosti
trdega lesa, temveč tudi njegovo bogato rjavo barvo.