Pravila o piškotih FAVI a.s.

Piškotki, ki jih uporabljamo

Nastavi piškotke za FAVI a.s..

Kaj so piškotki?

Pri FAVI.si uporabljamo piškotke (cookies). Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih mi in naši partnerji uporabljamo za prepoznavanje uporabnikovih spletnih brskalnikov, ko ti komunicirajo s spletno stranjo in za kasnejšo uporabo nekaterih funkcij storitve. Ker vemo, da so piškotki lahko občutljivi za uporabnike, vedno sledimo zakonsko določenim načelom. V okviru piškotkov ne obdelujemo osebnih podatkov.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki se shranjujejo neposredno v brskalniku uporabnika, ob ponovnem obisku pa lahko brskalnik prepozna in pozdravi s prilagojeno vsebino. Zahvaljujoč piškotkom lahko naredimo vaš obisk FAVI.si kar se da prijeten. Zapomnimo si vaše uporabniške nastavitve in nato lahko prilagodimo vsebino glede na vaš okus in interakcijo s spletno stranjo. S splošno statistiko, ki jo lahko zbiramo s pomočjo piškotkov, za vas izboljšujemo vsebino in ugotavljamo, kaj je našim uporabnikom všeč in kaj bi radi našli na spletnih straneh.

Piškotke uporabljamo tudi v marketinške namene preko naših partnerjev (kot so Google ali Facebook). V spletnem okolju vam lahko nato npr. pokažemo izdelke, ki so vam bili pri nas všeč, in vam prek naših partnerjev ponudimo najbolj relevantno oglaševanje. Piškotke tretjih oseb (običajno obdelani v tržne namene) in uporabo podatkov, ki jih zberejo, urejajo ustrezni dokumenti tretjih oseb. Tretje osebe lahko informacije, ki jih pridobijo s piškotki, uporabljajo z drugimi informacijami, ki jih pridobijo kot rezultat vaše uporabe njihovih storitev, in tako lahko obdelujejo osebne podatke z njihove strani.

Kakšne vrste piškotkov uporabljamo?

Na spletnih straneh FAVI.si uporabljamo tako lastne kot tudi t.i. piškotke tretjih oseb naših marketinških partnerjev. Piškotke delimo na naslednje osnovne vrste:

Soglasje za shranjevanje piškotkov in njihov preklic

Vaše soglasje za shranjevanje piškotkov pridobimo preko t.i „vrstice za piškotke“. To boste našli na dnu/vrhu spletnega mesta, ko FAVI.si obiščete prvič ali po dolgem času. Tukaj lahko izberete svoje nastavitve za shranjevanje piškotkov, ki jih bomo vsekakor upoštevali.

Če želite svoje soglasje preklicati, imate seveda pravico, da to storite kadarkoli. To lahko storite na primer tako, da iz zgodovine brskalnika izbrišete shranjene piškotke in nato onemogočite shranjevanje piškotkov za določeno spletno mesto.

Kako onemogočiti shranjevanje piškotkov?

Nastavitve piškotkov lahko preverite neposredno v brskalniku. Prav tako lahko preprosto popolnoma onemogočite shranjevanje piškotkov za vsa ali posamezna spletna mesta. Zavedajte se le, da vaše spletno mesto morda ne bo delovalo pravilno.

Navodila za najpogostejše spletne brskalnike najdete tukaj:

Ali Vas zanima še kaj v zvezi s piškotki? Napišite nam na naslov e-pošte lepdom@favi.si, z veseljem se bomo o tem pogovorili z vami.