Proizvajalec | Catler |
---|---|
Dolžina | 33,8 cm |
Dolžina rezila | 20,3 cm |
Material | jeklo |
Pomivalni stroj | ne |
Univerzalni japonski kuhinjski nož tipa Gyuto je eden od osnovnih
pripomočkov japonskih kuharjev. Je vsestranski, močan in oster, zato je
idealen za rezanje mesa, rib in zelenjave. Dolžina rezila 203/celotna dolžina
338 mm.Danes se damascensko jeklo deli na „lito“ in „varjeno“.
Liti damaščanec so izdelovali tako, da so jeklo talili v majhnih glinenih
lončkih in mu nato dodajali različne primesi po kovačevem receptu.
V nasprotju s tem je varjeni damašek večplasten, sestavljen iz vsaj dveh
vrst jekla ali jekla in druge kovine. Medno, prožno jeklo se uporablja
v kombinaciji s trdim, visokoogljičnim jeklom v desetinah do stotinah
plasti. Genialna in neprekosljiva tehnologija priznanih japonskih kovačev je
znala združiti prožno in trdo jeklo ter tako združiti njune edinstvene
lastnosti v edinstveno delo izdelave samurajskih mečev.
Noži serije DMS so izdelani s tehnologijo varjenja v 67 plasteh, ki
združuje mehko jeklo VG2 in trdo jeklo VG10. To jim daje odlične
lastnosti – izjemno trdoto, prožnost in vzdržljivost. Dobavitelj materiala
za nože je japonsko jeklarsko podjetje TAKEFU. Ručaji nožev so izdelani iz
javorjevega lesa in so obdelani z metodo KEBONY. Ta tehnologija, razvita na
Norveškem, je patentiran postopek, ki brez škodljivih snovi in toksinov
izboljša celično strukturo uporabljenega javorja in poudari ne le vrhunske
lastnosti trdega lesa, temveč tudi bogato rjavo barvo.