Catler DMS 205 Japonski nož za pecivo
Podobni izdelki (18)
Parametri in opis
Proizvajalec | Catler |
---|---|
Dolžina | 30,5 cm |
Dolžina rezila | 20,5 cm |
Material | jeklo |
Pomivalni stroj | ne |
Japonski nož za pecivo ima značilno dolgo nazobčano rezilo. To žagasto
rezilo omogoča enostavno rezanje tudi zelo hrustljavega kruha ali bagete, ne da
bi stisnili ovoj in zdrobili skorjo. Ergonomski nedrseči ročaj za varno in
udobno delo. Dolžina rezila 205 mm / skupna dolžina 305 mm.Danes se
damascensko jeklo deli na „lito“ in „varjeno“.
Liti damask so izdelovali tako, da so jeklo talili v majhnih glinenih lončkih
in mu nato dodajali različne primesi po kovačevem receptu. V nasprotju s tem
je varjeni damašek večplasten, sestavljen iz vsaj dveh vrst jekla ali jekla in
druge kovine. Mehko, prožno jeklo se uporablja v kombinaciji s trdim,
visokoogljičnim jeklom v desetinah do stotinah plasti. Genialna in
neprekosljiva tehnologija priznanih japonskih kovačev je znala združiti
prožno in trdo jeklo ter tako združiti njune edinstvene lastnosti
v edinstveno delo izdelave samurajskih mečev. Nogovi serije DMS so izdelani
s tehnologijo varjenja v 67 plasteh in združujejo mehko jeklo VG2 in trdo
jeklo VG10. To jim daje odlične lastnosti – izjemno trdoto, prožnost in
dolgo življenjsko dobo. Dobavitelj materiala za nože je japonsko jeklarsko
podjetje TAKEFU.Ručaji nožev so izdelani iz javorjevega lesa in so obdelani po
metodi KEBONY. Ta tehnologija, razvita na Norveškem, je patentiran postopek, ki
brez škodljivih snovi in toksinov okrepi celično strukturo uporabljenega
javorja in poudari ne le vrhunske lastnosti trdega lesa, temveč tudi bogato
rjavo barvo.