Proizvajalec | Catler |
Dolžina | 20,5 cm |
Dolžina rezila | 10,5 cm |
Material | jeklo |
Pomivalni stroj | ne |
Japonski nož za rezanje je eden od osnovnih pripomočkov japonskih
kuharjev in je zaradi svoje odlične geometrije namenjen preciznemu
izkoščevanju in ločevanju mesa, čiščenju in rezanju kozic, odišavljanju,
praznjenju ali čiščenju paprik. Dolžina rezila 105 mm / skupna dolžina
205 mm.Danes se damascensko jeklo deli na „lito“ in „varjeno“.
Liti damaščanec so izdelovali tako, da so jeklo talili v majhnih glinenih
lončkih in mu nato dodajali različne primesi po kovačevem receptu.
V nasprotju s tem je varjeni damašek večplasten, sestavljen iz vsaj dveh
vrst jekla ali jekla in druge kovine. Medno, prožno jeklo se uporablja
v kombinaciji s trdim, visokoogljičnim jeklom v desetinah do stotinah
plasti. Genialna in neprekosljiva tehnologija priznanih japonskih kovačev je
znala združiti prožno in trdo jeklo ter tako združiti njune edinstvene
lastnosti v edinstveno delo izdelave samurajskih mečev. Nogovi serije DMS so
izdelani s tehnologijo varjenja v 67 plasteh in združujejo mehko jeklo VG2
in trdo jeklo VG10. To jim daje odlične lastnosti – izjemno trdoto,
prožnost in dolgo življenjsko dobo. Dobavitelj materiala za nože je japonsko
jeklarsko podjetje TAKEFU.Ručaji nožev so izdelani iz javorjevega lesa in so
prilagojeni po metodi KEBONY. Ta tehnologija, razvita na Norveškem, je
patentiran postopek, ki brez škodljivih snovi in toksinov okrepi celično
strukturo uporabljenega javorja in poudari ne le vrhunske lastnosti trdega lesa,
temveč tudi bogato rjavo barvo.