Proizvajalec | Orion |
---|---|
Barva | rjava |
Globina | 21 cm |
Material | keramika |
Mikrovalovna pečica | da |
Pomivalni stroj | da |
Širina | 15,5 cm |
Teža | 0,69 kg |
Višina | 7 cm |
Kakšna bi bila velika noč brez sladkega velikonočnega zajčka? V masivnem glaziranem keramičnem kalupu lahko vsakdo speče zajčka, poleg tega pa je videti kot tradicionalni kalupi iz časov naših babic. Idealen je za peko puhastih biskvitnih, trenih ali maslenih zajčkov (iz 2–3 jajc). Samo namastite in obložite model ter vanj vlijte testo. Priporočamo, da model napolnite približno do 3/4, saj bo testo nato izteklo. V njem lahko spečete klasičnega biskvitnega ali maslenega zajčka, kalup pa lahko uporabite tudi za pripravo aspika, nadeva, paštete, nadeva in drugih dobrot.Formelj je izdelan iz kakovostne glazirane keramike. Keramika odlično prevaja toploto, zato boste s pečenjem in praženjem v keramiki dosegli gospodarno pripravo hrane, hrana pa se bo iztekla – zato lahko pečico vnaprej izklopite.Keramična posoda ima dolgo življenjsko dobo in vam bo ob pravilnem ravnanju služila več let. Vendar pa je treba upoštevati nekatera načela ravnanja s posodo. Izdelek ima zelo visoke napetosti, zato ne prenaša takojšnjih hitrih temperaturnih sprememb – termičnega šoka. Med kalupom in dnom pečice mora biti pretok zraka, zato izdelek vedno postavite na rešetko. Hladen kalup je treba postaviti v hladno pečico in jo nato vklopiti. Priporočamo uporabo rokavic za peko v pečici. Po peki pustite, da se ohladi, nato pa zajčka previdno prevrnite ven.Forma je primerna za katero koli pečico, do največ 220 °C, lahko pa se uporablja tudi v mikrovalovni pečici. Ta oblika se odlikuje po stabilnosti zaradi ravnih površin na dnu ter drobnih, izčiščenih konturah zajčka. Zaradi glazirane površine kalupa pa lahko zajčka enostavno prevrnete in kalup nato operete. Na koči ali v kuhinji je lahko kalup tudi prijetna dekoracija za notranjost. Mere: zunanje 15,5 × 21 × 7 cm
Za več izdelkov odstranite filter