Pavlova po receptu @veronika.kril
Pripravite si okusno torto Pavlova! 🌺

👉 Sestavine:
◾ 4 beljaki
◾ 225 g kristalnega sladkorja
◾ 2 žlici koruznega škroba
◾ 1 žlica jabolčnega kisa
◾ 250 ml sladke smetane za stepanje
◾ drobno sadje

👉 Postopek:
Iz beljakov stepemo trd sneg. Dodamo del sladkorja, premešamo in nato dodamo še preostanek. Spet stepamo, dokler ne dobimo goste zmesi, ki zadrži obliko. Nato dodamo škrob in kis ter znova stepemo. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Na pekač položimo peki papir in ga s pomočjo mase pritrdimo, da ne drsi. Narišemo krog. Z žlico oblikujemo testo po krogu in nato zapolnimo notranjost. Testo lahko pogladimo ali pa oblikujemo v vzorec. Pekač damo v pečico in takoj znižamo temperaturo na 120 stopinj. Pečemo 80 minut. Medtem očistimo in narežemo sadje ter stepemo sladko smetano. Ko je torta pečena, jo dobro ohladimo in prestavimo na stojalo za torte. Napolnimo jo s stepeno smetano in okrasimo s sadjem. Torta je zunaj hrustljava, znotraj pa mehka. 🎂