Kolački iz rdeče pese
Sestavine:
300 g kuhane rdeče pese
200 g čokolade
100 ml mleka
100 g stopljenega masla
80 g rastlinskega olja (ne olivnega)
200 g polostre moke
2 žlički pecilnega praška
100 g sladkorja
3 jajca
2 žlici kakovostnega kakava
ščep čilija za sladokusce
Postopek:
Peso skuhajte, olupite in v mešalniku zmešajte s čokolado, mlekom, oljem in stopljenim maslom. V skledi zmešajte moko s pecilnim praškom, sladkor, jajca, dodajte vsebino iz mešalnika in kakovosten kakav. Dodate lahko tudi ščepec čilija, saj so tako še boljše. Nato stepite do gladkega testa in pustite počivati. Medtem premažite modelčke, bodisi z oljem v spreju ali z maslom, vlijte testo do treh četrtin in pecite v ogreti pečici. Petra je pekla pri 160 stopinjah, 10-15 minut. S pomočjo zobotrebca preverite, ali so kolački pečeni. Po peki pustite, da se nekoliko ohladijo, nato jih previdno stresite iz modela. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite z malo kisle smetane.
Klarstein Bella Elegance, kuhinjski robot, 1800 W, 1,7 HP, 6 stopenj, 5 litrov, bela
101,90 €
Na zalogi
Brezplačno