Sestavine za testo:
400 g moke
200 g masla
1 žlica sladkorja
3 žlice vode
1 rumenjak
Sestavine za nadev:
4-5 večjih jabolk
¾ skodelice sladkorja
2 žlički cimeta
Med mešanjem postopoma dodajajte vodo, da se testo poveže. V približno 5 minutah boste dobili homogeno testo, ki ga zavijete v folijo in postavite v hladilnik za 30 minut, da počiva.
Za nadev olupite in naribajte jabolka, dodajte sladkor in cimet ter premešajte.
Po 30 minutah vzemite testo iz hladilnika in ga razdelite na 1/3 in 2/3. Večji kos bo osnova, manjši pa za dekoracijo. Večji kos razvaljajte v krog, tako da je premer nekoliko večji od pekača za pito. Pekač namažite in vanj položite razvaljano testo. Z roko ožemite jabolka in jih razporedite po testu.
Preostanek testa razvaljajte in s pomočjo modelčka naredite okras za vrh pite. Na koncu lahko pito premažete s stepenim jajcem ali samo z rumenjakom.
Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah 30-35 minut.